Фернандо Торес ще последва Андрес Иниеста и ще продължи кариерата си в Япония, обяви самият той. 

Нападателят, който се раздели с Атлетико Мадрид, ще играе за местния Саган Тосу, като договорът му е за година и половина, с опция за удължаване за още една – до края на 2020-а. 

„Имах оферти от всички континенти. Новият ми отбор обаче ще бъде Саган Тосу в Япония. Това бе много добре обмислено решение, което е най-доброто за мен и семейството ми” заяви Торес на събитие в своя фитнес-салон в Мадрид. 

34-годишният футболиста игра още за Ливърпул, Челси и Милан, като може би най-добрите му периоди бяха при мърсисайдци и преди това в Атлетико. Той бе част от отборите на Испания спечелили 2 европейски и 1 световна титла, като вкара гола на финала на Евро 2008 срещу Германия. 

„Получих предложения от тимове от Франция, Германия и Испания, но в нито един момент не съм си помислял да продължа кариерата си в друг европейски отбор. Исках ново предизвикателство на съвсем различно място” добави Хлапето. 

Новият му тим играе в японския елит от 2012-а, но през настоящия сезон е на предпоследно място с 3 победи и само 13 точки, като води битка за оцеляване.