Реал Сосиедад победи гостуващия Атлетико Мадрид с 2:0 в четвъртия кръг на испанското футболно първенство. Въпреки първото си поражение в кампанията, столичани останаха на върха на класирането с 9 точки. Баските пък се изкачиха до петото място със 7 точки.

Домакините изиграха добър мач и можеха да поведат още преди почивката, но Микел Оярсабал и Диего Йоренте пропуснаха от изгодни ситуации.

Атлетико беше близо до откриване на резултата в 51-ата минута, но Жоао Феликс отблизо не успя да насочи топката в мрежата.

Седем минути по-късно Реал Сосиедад поведе. Мартин Йодегор получи пас в пеналта от Микел Мерино, намери пространство и шутира, топката се отклони от Стефан Савич и влетя в мрежата на Ян Облак.

Три минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Йодегор центрира от фаул от дясно към далечната греда, Александър Исак стреля с глава, Облак изби, но право към Начо Монреал, който отблизо направи добавка.

Атлетико можеше са стигне до нещо повече до края, но Мигел Анхел Моя направи отлични спасявания след удари на Витоло и Хосе Мария Хименес, за да опази вратата си суха.