Голмайсторът на Барселона Лионел Меси даде интервю за World Soccer, в което говори за бившия си съотборник Неймар, за настоящия такъм Самюел Юмтити, за най-големия си съперник през годините Кристиано Роналдо, за кризата в Реал Мадрид и за конкуренцията в Шампионската лига.

"Напускането на Неймар промени нашия стил на игра. Загубихме много атакуващ потенциал, но това ни помогна в дефанзивен аспект. Точно сега ние сме много задружни в средата на терена. Имаме по-добър баланс и това ни прави силни в дефанзивен план", коментира аржентинецът.

"Самюел тренира така, както и играе - не оставя нищо зад себе си. Извън терена е страхотен човек. Не знаех много за него преди пристигането му в отбора. Като го гледам как тренира, изобщо не се изненадвам от това, което прави по време на мачовете. Виждам неговите качества."

"Манчестър Сити е един от най-силните отбори в Шампионската лига, както и ПСЖ. Те са най-силните отбори в момента, но сезонът е дълъг. Не изключвам и Реал заради опита, макар да не записват резултатите, които се очакват от тях. Байерн също, това е страхотен отбор, който ще е сред фаворитите. Но точно сега най-добри са Сити и ПСЖ."

"Кризата на Реал е нещо временно. Това не е първият случай, в който те изпадат в подобна ситуация. В края на сезона ще се борят за всичко възможно, благодарение на отбора, който имат. Винаги са го правили."

"Не зная дали с Кристиано Роналдо можем да сме приятели един ден. Приятелството се получава като прекарваш време с даден човек. Ние си говорим само по време на връчване на наградите. Всичко е наред между нас, но нашите пътища не се пресичат", добави Меси.