Вкаралият изравнителния гол за Барселона срещу Еспаньол вчера Жерард Пике е разтървал съотборника си Самюел Юмтити и Серхио Гарсия, които са били готови да влязат в ръкопашен бой в тунела.

Нервите в двата лагера бяха опънати до краен предел, като "блаугранас" все пак успяха да измъкнат точката срещу градския съперник в 83-ата минута в подгизналия терен на "Корнея Ел Прат".

Според вестник "Спорт" Гарсия обидил френския национал на расова основа с думите "Ти си едно черно лай*о". Известният с хрисимия си нрав здравеняк Юмтити не издържал на провокацията и бил готов да респектира съперника физически, тръгвайки настървено срещу него със свити юмруци.

Куриозното е, че в случая точно Пике предотвратил евентуално меле, като се има предвид, че част от напрежението преди и по време на дербито дойде именно от половинката на Шакира.

Той влезе в конфликт с домакините, наричайки ги "Еспаньол от Корнея", визирайки крайния квартал на град Барселона. При изравнителния си гол пък испанецът също провокира противника с празнуването си на терена.

Добрата новина е, че Юмтити и Гарсия са изчистили споровете си, пише "Марка". Това е станало минути по-късно, когато играчът на Еспаньол се появил в съблекалнята на Барса и се извинил за неадекватното си поведение по време на срещата. Хрисимият Самюел се успокоил, приел извинението и томахавките били заровени.