Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо разкри, че в основата на мотивацията му е желанието да спечели колкото се може повече трофеи. 

Той беше попитан от вестник "Спорт" дали се блазни от възможността да спечели Златната топка, каквато е голямата цел на напусналия стадион "Ноу Камп" в посока ПСЖ негов сънародник Неймар.

"Когато възможността да премина в Барса се появи, изобщо не се замислих. Бях сигурен, защото мечтата ми винаги е била да играя за този клуб. Искам да се наложа тук, да печеля трофеи и да бъда щастлив", коментира Филипе, чийто последен трофей е Купата на Италия с Интер от 2011 година.

"Това е нещото, което ме мотивира всеки ден. Това ме вдъхновява по време на работата. Най-точната дума е "мотивация". Трофеите са нещото, което успява да ме развълнува. В този клуб имам шанса да ги печеля, а аз искам да спечеля много купи."

"Да играеш с толкова много класни играчи е още по-добре. Всеки отбор има свой стил на игра и аз все още се уча как да играя за Барса. Всеки ден давам най-доброто от себе си."

"Златната топка е нещо, което всички играчи искат да спечелят, но аз мисля повече за това как да спечеля трофеи. Индивидуалните награди са следствие от това да имаш добър сезон и да спечелиш трофеи. Но сега съм изцяло мотивиран да печеля с Барса", добави Коутиньо.