Тази вечер на стадион "Стамфорд бридж" ще излязат трима футболисти от школата на Барселона Ла Масия, родени през 1987 година. Един от тях вече носи екипа на Челси, след като игра на "Ноу Камп" от 2011 до 2014 година - Сеск Фабрегас.

Другите двама са защитникът на "блаугранас" Жерард Пике и голямата суперзвезда на тима Лионел Меси. Тримата сформират един от най-добрите отбори в академията на испанския клуб.

Меси вкарва почти 40 гола още във втората си година в младежките формации и никога досега не се е разделял с каталунците. Пике и Сеск поеха рано към Острова и все пак се завърнаха в клуба на сърцето си. Жерард напусна Манчестър Юнайтед през 2008 година и всеки сезон е стълб в отбраната на каталунците.

Любовта между Фабрегас и Барса е навярно най-неизживяна и горчива, защото халфът така и не успя да покаже пълния си блясък у дома. Той дори беше нарочен за изкупителна жертва от ръководството на клуба, който излезе с официална позиция малко след раздялата с играча, че показателите му са спадали в края на всеки сезон.

Тази вечер Сеск има идеалната възможност да си отмъсти или да съдейства за това на още един юноша на испанския колос, който така и не излезе от ролята на резерва на "Ноу Камп" - острието Педро.