В Борусия Дортмунд са бесни на бившия си футболист Осман Дембеле, който не може да намери себе си в Барселона, пише вестник "Билд".

20-годишният французин получи две тежки травми, откакто премина на стадион "Ноу Камп" и според мнозина специалисти причината се крие в нежеланието му да тренира с Борусия през лятото, когато той подготвяше своя трансфер.

Именно лошото физическо състояние на Дембеле тогава се отрази на състоянието му в хода на сезона. Той или е чест посетител в лазарета, или е един от най-слабите на терена, когато играе.

Осман пропусна 27 мача заради контузиите си този сезон и игра само в десет срещи, като само веднъж записа 90 минути. Има три асистенции на сметката си и нито едно попадение. В дербито срещу Атлетико Мадрид в неделя младокът изобщо не влезе на терена и търкаше пейката.

Сривът на техничаря се отразява и на финансите на Борусия Дортмунд, който получи моментално 105 милиона евро за него и чака бонуси в размер на 40 милиона евро.

Списание "Шпигел" разкри още преди месеци, че пет милиона ще бъдат платени на германския клуб при положение, че острието запише 5 мача този сезон. След първите му 100 мача сумата ще набъбне на 20 милиона евро.

За участието на Барса в Шампионската лига в следващите две години Борусия ще получи допълнителни 10 милиона евро, а при евентуален триумф на каталунците в турнира - по 5 милиона евро допълнително. Според вестник "Билд" Дортмунд ще получи 20 милиона евро при продажба на футболиста.

Cadena SER пък твърди, че футболистът има ужасяващ режим и се тъпче с нездравословна храна. Освен това той често си спретва партита и се държи като звезда.