Малага - Барселона, мач от 19-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ла Росаледа", начало 19.00 часа.

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Адриано
Полузащитници: Масчерано, Фабрегас, Бускетс, Шави, Иниеста, Тиаго, Куенка, Дос Сантос, Серхи Роберто
Нападатели:  Меси, Алексис, Педро

Контузени: Афелай, Вия, Фонтас,

Извън състава: Кейта


ПРОГНОЗА: Малага и Барселона се изправят в мач от 19-я кръг на Примера Дивисион, който обаче всъщност е отложения първи кръг от началото на сезона, когато футболистите стачкуваха.

Срещата е по-трудно предвидима от обикновено поради факта, че се явява точно по средата на двете дербита между Барселона и Реал Мадрид за купата на Испания. Каталунците победиха вечния съперник насред Бернабеу миналата сряда, но Пеп Гуардиола използва всичките си основни футболисти, които хвърлиха много усилия.

Интересно е да се види дали каталунците са се възстановили напълно, тъй като Гуардиола няма големи възможности за ротации. Наставникът на Барса има само 16 футболисти от първия тим. Все пак добра новина е завръщането на Педро, който може да започне като титуляр.

Формата на Малага в последните няколко седмици е доста неубедителна, тъй като тимът няма победа вече цели 5 мача. От тях обаче три бяха гостувания, а на собствения си стадион Малага записа две равенства. Освен това в началото на месеца отборът изигра два много силни мача срещу Реал Мадрид за купата на Испания и не бе никак далеч от сензация.

Барселона от своя страна също не се представя никак добре като гост през този сезон. От 8 мача каталунците имат само 3 победи. Лео Меси пък има само един гол далеч от дома.

Затова няма да е изненада, ако Барса бъде принудена да се задоволи с ново равенство срещу бойкия тим на Малага.


Резултат: 1:1