Халфът на Барселона Паулиньо разказа по какъв начин си взаимодейства на терена със суперзвездата на каталунците Лионел Меси.

"Когато дойдох тук, аз се стараех на всичко да обръщам внимание. Нямах време да задавам въпроси, а и Меси нямаше възможност да споделя информация. Просто се стараех да установя взаимно разбиране - например, да науча, къде именно той обича да се разполага.

Меси за части от секундата сменя решението си, когато топката е в него. Така, че всеки, който играе с него, трябва да знае това и да се старае да установи контакт. Това е водещ футболист и ние трябва максимално да използваме козовете му.

На терена се старая да го изведа на оптимална позиция и да му дам избор какво да прави по-нататък. Съперниците винаги се опитват да го неутрализират, за това трябва да му се дава избор.

Това се опитвам и да правя. Мисля, че когато е обвит по ръцете и краката, ние трябва да му помагаме да придобие свобода. на всяка тренировка и във всеки мач аз го следя, за да може след това да го използваме за благото на отбора", каза Паулиньо.

Барса и Челси се изправят един срещу друг в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига, след 1:1 в първия мач. Срещата ще започне в 21.45 часа наше време.