Легендата на Барселона Шави даде ценни съвети на втората най-скъпа покупка в клубната история Осман Дембеле.

"Той ще има нужда от време, защото Барса е като заключителен изпит за всеки футболист. В момента Дембеле все едно е на път да вземе магистърска степен, защото не всеки може да играе за този отбор", коментира Шави.

"Причината е, че трябва да знаеш нещата три пъти по-добре, отколкото на друго място. Барса може да играе на едва 30 метра от терена. Дембеле има талант, много е бърз, но тук няма да има същото свободно пространство, както в Рен и Дортмунд."

"Той ще трябва да се научи да мисли по-бързо, в хилядни от секундата. И в този аспект ще се види дали има манталитета за Барса. Трябва да си каже, че е играч на този клуб и да бъде силен психически."

"Има средняци, които играят по 15 години в Барса, само защото притежават силен характер. И в същото време отлични футболисти не са постигали нищо, защото не са успявали да се справят с напрежението."

"Гледаш ги на тренировки и си казваш, че ще станат легенди, но нещата не се получават така. На терена в официалните мачове краката им треперят и не искат да играят с топката. Тогава се чудиш какво се случва с тях", добави Шави.