Легендата на Барселона Патрик Клуйверт призова сина си да откаже офертата от Манчестър Юнайтед и да предпочете Барселона. 18-годишният Джъстин Клуйверт има 7 гола в 24 мача за Аякс този сезон, а онзи ден изгледа от резервната скамейка загубата на Холандия с 0:1 от Англия. 

Жозе Моурньо не крие, че е впечатлен от потенциала на Клуйверт младши и ще опита да го вземе през лятото. Патрик Клуйверт обаче има други планове. 

“Много съм горд от него. Развива се много добре в Аякс. Вече е титуляр в тима и ако продължава да играе по този начин, ще бъде много важен играч за бъдещето. Разбира се, аз предпочитам да отиде в Барселона, но във футбола всичко може да се случи. 

“Той вече е мъж и сам може да вземе решение, но вече беше казал, че за него е мечта да играе за Барселона. Ще види, има време”, каза Патрик Клуйверт. 

Холандската легенда също почна от Аякс, след което игра 6 сезона за Барса. Клуйверт вкара 122 гола в 257 мача. 

Селекционерът на Холандия Роналд Куман, също легенда на Барселона, добави: “Говорих с него и той ми разказва за преговорите с Аякс за нов договор. Аз лично мисля, че за него е по-добре да остане в Холандия, защото е едва 18-годишен и му е прекалено рано да напуска. 

Не изглежда напрежението да му се отразява. Той играе по същия начин, както когато беше 14-15-годишен. Беше малко нервен, когато го повиках в националния отбор. Но той е голям талант и да се надяваме, че го чака бляскаво бъдеще”.