Капитанът на испанския футболен гранд Барселона Андрес Иниеста заяви, че е взел решение за бъдещето си.

33-годишният полузащитник има специална опция за продължаване на договора си с каталунците до края на кариерата си, но се появиха редица информации, че той може да напусне "Камп Ноу" през лятото. 

Иниеста се очаква да обяви в края на месеца къде ще продължи да играе, като преминаване в китайския елитен Тянцзин Цюанцзян изглежда твърде вероятно.

"Знам какво ще направя. Когато му дойде времето, ще го съобщя. Първо на клуба, след това на треньора, а след това и на всички останали. Всеки може да тълкува моите думи както иска", коментира Иниеста.

"Смятам, че съм спечелил любовта на феновете ни завинаги. Това няма да промени решението ми. Благодарен съм, че те толкова дълги години ме гледаха и ме поддържаха. Барселона е моят дом днес и винаги ще помня подкрепата, която получавах от запалянковците от първите ми дни тук", допълни той.

Иниеста изкара цялата си кариера в Барселона, като В събота записа 669-ия си мач с екипа на клуба, в които има 56 гола и 141 асистенции. Каталунците са почти сигурно шампиона в Ла Лига, след като имат аванс от 11 точки на върха пред Атлетико Мадрид шест кръга преди края.