Бъдещето на Ернесто Валверде в Барселона е сигурно след гръмкия триумф срещу Севиля във финала за Купата на Испания, пише вестник "Спорт".

Столът на специалиста леко започна да се клати след срамното отпадане на четвъртфиналите на Шампионската лига от Рома, след победата с 4:1 в първия мач.

Поражението с 0:3 обаче постави под въпрос уменията на Валверде да води Барса в големи мачове. Испанските медии буквално го разкъсаха заради безличната игра, избора на състав и закъснелите смени.

При загуба във финала за Купата, облаците върху главата на Дон Ернесто щяха да се сгъстят. Сега обаче той получава висока оценка за сезона, защото неговия престой започва с дубъл. Както е известно, Барса се нуждае само от една точка, за да подпечата сигурната си титла в Ла Лига.

Изданието пише, че играчите на Барса били недоволни от атаките на медиите към Валверде и го успокоили, че вината за резила в ШЛ е обща. Зад наставника застанал и президентът Хосеп Мария Бартомеу, който го уверил, че властта в спортно-технически аспект е изцяло в неговите ръце.

Валверде започнал да се замисля дали да не прави по-чести ротации догодина, когато вече основната цел е спечелването на Шампионската лига. Турнир, в който Барса отпада три поредни години още на четвъртфиналите.