Лионел Меси спечели много важна битка в съдебната зала, която му позволи да регистрира на своето име търговска марка за спортни стоки. Казусът беше разрешен от Съда на Европейския съюз, който заключи, че футболистът е достатъчно известен и няма как името му да бъде сбъркано с други марки.

Аржентинският футболист дълго време не можеше да регистрира своя собствена марка заради испанския производител на велосипеди "Маси" (Massi). Компанията успешно подаде жалба до Комисията за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO) и така случаят стигна до втория най-висш съд в Европа.

В жалбата на EUIPO се обяснява, че Меси и "Маси" са почти еднакви визуално и фонетично и това би затруднило потребителите. Съдът обаче отхвърли иска.

"Господин Меси е добре позната публична личност, която може да бъде видяна по телевизия и редовно обсъждана в телевизионния или радиоефир", заключи съдът, цитиран от "Дневник". В най-скоро време марката "Меси" ще бъде регистрирана, но все още не се знае какви стоки ще предлага футболистът.

Звездата на Барселона е най-добре печелещият футболист за тази година, след като общо приходите му от заплата, бонусите към договора му с каталунците и личните му спонсорски контракти му носят 126 милиона евро.