Ръководството на Барселона и централният защитник на клуба Самюел Юмтити все пак ще се разберат за удължаването на договора му, пише вестник "Спорт".

Както е известно, през миналия месец исполинът и неговите агенти отхвърлиха офертата на клуба за нов контракт, което внесе смут на стадион "Ноу Камп", а за капак представянето на французина се влоши.

Напоследък обаче хора от ръководството са провели няколко телефонни разговора с представителите на играча, а преди няколко дни дори е имало среща. На нея шефовете на Барса и агентите на френския защитник са започнали да сближават позициите си.

Проблемът на "блаугранас" е, че в договора на Юмтити има откупна клауза в размер на 60 милиона евро, което е привлече вниманието на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. 

Поради тази причина от Барса настояват за преподписване, за да може и клаузата да бъде вдигната драстично. Самият футболист обаче поискал прекалено висока заплата през март, която не влизала в плановете на босовете. Сега по всичко личи, че той е готов на компромис.