Барселона получи невижданите 222 милиона евро от ПСЖ за Неймар миналото лято, но след това рязко започна да харчи огромни средства.

Според статистиката от този момент насам каталунците са профукали над 432 милиона евро без бонусите. Това означава, че Барса е купувач №1, изпреварвайки Манчестър Сити (387 млн. евро), ПСЖ (373 млн. евро) и Ливърпул (350 млн. евро) за този срок от време.

Най-новата покупка на "блаугранас" е Малкъм, който беше взет в последния момент от Бордо срещу 41 млн. евро, макар да се беше разбрал с Рома. Клемен Ленгле излезе 35.9 милиона евро, а Артуро - 31 милиона евро, без да се смятат бонусите от 9 милиона евро, които ще бъдат платени.

Миналото лято бяха похарчени 105 милиона евро за Осман Дембеле от Борусия Дортмунд, като бонусите ще бъдат 40 милиона евро. Това е тяхната стойност и при зимния трансфер на Филипе Коутиньо от Ливърпул за 120 милиона евро. За Паулиньо, Нелсон Семедо, Марлон, Жерард Деулофеу и Йери Мина бяха изръсени 99 милиона евро.

По отношение на приходите, в добавка на колосалните пари от продажбата на Неймар, Барса инкасира едва 22.5 млн. евро от Хавиер Масчерано, Криситано Тейо и Жерард Деулофеу. Могат да бъдат изкарани още 50 млн. евро при постоянния трансфер на Паулиньо в Гуанджоу.

Сега испанците се надяват да пласират още свои ненужни играчи като Яспер Силесен, Алеиш видал, Йери Мина, Андре Гомеш, Рафиня Алкантара и Мунир Ел Хаддади, за да достигне общи приходи от 350 милиона евро за последните 12 месеца.