Пол Погба няма да напусне Манчестър Юнайтед, а Лео Меси ще приключи с футбола в Барселона. Това обяви президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу в интервю за вестник „Таймс“. 

Той засегна различни теми, като сред основните бе въпроса за бъдещето на френския халф, който е спряган все повече за „Камп Ноу“ след конфликта си с Жозе Моуриньо, както и какво ще се случи с кариерата на аржентинеца. 

„Не сме предлагали на Юнайтед Йери Мина и пари за Погба. Това са слухове. Когато един клуб не иска да продава, той не го прави. Вярвам, че Погба ще остане още дълго време в Юнайтед, тъй като големите отбори искат да задържат най-силните си играчи“ заяви Бартомеу запитан относно френския национал. 

По отношение на Меси каза: „Той ще завърши кариерата си в Барселона. Не иска да напуска, а и нашият проект е свързан изцяло с него. Не искаме да продаваме водещите си футболисти“. 

Босът на Барса коментира и евентуалното завръщане на Пеп Гуардиола в отбора. „Той е гений и вратите на неговия дом винаги са отворени за него. Един ден ми каза, че би искал да се върне в Ла Масиа и ние му предложихме именно това, когато сподели, че напрежението върху него е голямо и иска да напусне. Евентуалното му завръщане би било отлична новина“.