Босът на Ла Лига Хавиер Тебас изчетка за пореден път звездата на Барселона Лионел Меси, обявявайки аржентинеца за най-заслужилия футболист в испанския шампионат.

Петкратният носител на Златната топка взе призовете на вестник "Марка" за голмайстори и най-добър играч на сезона в Ла Лига за втора поредна година.

Бълхата прибра в колекцията си наградите "Алфредо ди Стефано" за най-добър футболист и "Пичичи" за най-резултатен играч (34 гола).

"Всичко зависи от Лео Меси, но аз бих искал да има награда в Ла Лига, която да носи неговото име. Никой не е дал повече на първенството от него и ако той завърши кариерата си в Испания, или остане тук в по-голямата част от кариерата си, няма да има друг, който да е дал толкова много. Да, Кристиано Роналдо отиде в Серия А и това означава, че Меси е още по-важен за нас", каза Тебас, известен с присрастията си към Реал Мадрид.

"Неймар? Бих се радвал да го видя отново в Испания и не ми пука за кой отбор ще играе. Дали ще е Реал Мадрид? Както вече казах, за мен няма значение кой отбор ще го вземе. Това е нещо, което клубовете трябва да решат", каза още Тебас.