Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман заяви, че през лятото му е било много трудно да откаже трансфер в Барселона.

Френският национал беше с единия крак на "Камп Ноу", но в крайна сметка реши да остане на "Уанда Метрополитано", с което още повече си спечели обичта на "дюшекчиите".

"Дали беше сложно да откажа на Барселона? Беше много сложно", заяви нападателят пред Canal +. "Каталунският клуб много искаше да ме вземе, постоянно ми звъняха и ми пращаха съобщения. Но от другата страна е Атлетико, за който играя дълго време и съм важен играч".

"В Мадрид ми казаха, че ще градят отбор около мен. Съотборниците ми и ръководството положиха много усилия, за да остана. Преговаряха и ми увеличиха заплатата. Направиха всичко възможно да покажат, че Атлетико е моят дом и да не си тръгвам. Това беше наистина сложен период", добави Гризман, който е сред претендентите за Златната топка.

Напомняме, че преди началото на Мондиал 2018 Барса активира откупната му клауза от 100 милиона евро. И единствено отказът на Гризман да заиграе за каталунците провали задаващия се голям трансфер.

Световният шампион носи екипа на Атлетико от 2014 г. и има над 150 мача за столичани в Ла Лига. С отбора той спечели Лига Европа и Суперкупите на Испания и Европа. Гризман има и два загубени финала с "дюшекчиите" в Шампионска лига, и двата от Реал Мадрид.