Испанският шампион Барселона възнамерява да реши проблемите си в защита с бивши футболисти на Челси и Ливърпул, информира RAC1.

Става дума за Бранислав Иванович и Мартин Шкъртел (и двамата на снимката), които притежават богат опит в големи мачове.

Каталунците са твърдо решени да вземат нов централен бранител за пролетния дял на сезона заради контузиите на Самюел Юмтити и Томас Вермаелен. В момента единствените здрави играчи в центъра на защитата са Жерард Пике и Клеман Ленгле.

"Блаугранас" искат централен бранител със силен десен крак, който да не заема квотата на играчите извън ЕС. 34-годишният Иванович носи екипа на руския Зенит, а Шкъртел (на същата възраст) играе за турския Фенербахче.

Интересното е, че Иванович и Шкъртел играха във Висшата лига почти в един и същи период. Сърбинът беше част от Челси от 2008 до 2017 година, а словакът бранеше честта на Ливърпул от 2008 до 2016 година. Преди това двамата бяха съперници в руския шампионат, защото Шкъртел игра за Зенит, а Иванович - за Локомотив Москва.

Вчера стана ясно, че от Барса категорично са отхвърлили варианта да дадат договор на бившия защитник на Реал Мадрид Пепе, който е свободен агент.