Барселона стигна до лесна победа над Селта с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Футболистите на треньора Ернесто Валверде направиха идеален коледен подарък за феновете си, след като стигнаха безпроблемно до успеха с голове на Усман Дембеле и Лионел Меси.

Така Барса ще посрещне празниците на първото място в класирането с актив от 37 точки, с 3 повече от втория Атлетико Мадрид, който по-рано днес победи Еспаньол с 1:0. Отборът на Селта е 11-и с 21 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q65KBnBNUSw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините, които откриха резултата още в 10-ата минута. Лионел Меси и Жорди Алба направиха великолепна комбинация помежду си. Аржентинецът стреля ниско, вратарят Бланко спаси, но топката отиде в Усман Дембеле и той се възползва, пращайки топката във вратата между краката на стража - 1:0.

В 25-ата минута Максимилиано Гомес Гонсалес получи подаване на границата на наказателното поле и изстреля топката към долния десен ъгъл, но Марк-Андре тер Стеген внимаваше и спаси.

В следващите минути каталунците продължиха да доминират, като търсеха пролуки в защитата на гостите. Това се случи в края на първото полувреме, когато меси удвои преднината за Барса. Аржентинецът получи извеждащо подаване от Алба и стреля неспасяемо без каквото и да е колебание в десния ъгъл за 2:0.

В началото на второто полувреме гостите пропуснаха страхотна възможност да върнат едно попадение. Рубен Бланко се озова непокрит на обещаваща позиция на ръба на пеналтерията. Футболистът шутира но, топката мина на косъм от лявата греда.

В 60-ата минута Луис Суарес се озова очи в очи с вратаря Бланко, след като бе изведен по прекрасен начин от Жорди Алба. Уругваецът обаче не успя да нацели рамките на вратата.

В 67-ата минута Усман Дембеле получи хитро подаване в пеналтерията и стреля по диагонала. Бланко не се намеси убедително и Меси бе близо до това да направи добавка, но стражът на Селта в крайна смета улови топката.

В 83-ата минута Максимилиано Гомес Гонсалес получи пас на границата на наказателното поле и шутира към долния десен ъгъл. Тер Стеген обаче внимаваше и спаси.

В добравеното време на срещата Меси можеше да направи резултата класически, но изпълнението му от пряк свободен удар бе неточно.

Барселона - Селта 2:0

Голмайстори: Усман Дембеле (10'), Лионел Меси (45')

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс (Aленя 86'), Видал (Артур 63'), Ракитич, Дембеле (Коутиньо 68'), Меси, Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Селта: Бланко, Майо, Костас, Араухо, Мазан, Йокошлу (Лоботка 46'), Хозабед, Буфал (Систо 76'), Брайс, Аспас (Пейнадо 52'), Макси Гомес
Треньор: Мигел Кардосо

Барселона, стадион "Камп Ноу"
Съдия: Прието Иглесиас
Жълти картони:  (Барселона); Аспас (Селта)