В навечерието на четвъртфиналния мач-реванш за купата на Испания между Барселона и Севиля вестник "Марка" припомни кои са футболистите с най-много асистенции към голямата звезда на каталунците Лионел Меси.

Световният шампион с Бразилия Роналдиньо беше първият, който снабдяваше младия Лео с вълшебни пасове. Аржентинецът вкара първия си гол за клуба именно след страхотно подаване на кариоката, но напускането на Диньо през 2008 година не му позволи да се превърне в един от топ-подавачите на Бълхата.

Безспорният №1 по брой асистенции за Меси е неговият колега в нападението на тима Луис Суарес, който е бил пряка причина за 46 от попаденията на Лео. Втори е бившият капитан Андрес Иниеста с 44 асистенции, а трети с 42 голови подавания е дългогодишният бек на каталунците Дани Алвеш. Още един бивш капитан на Барса е сред най-добрите подавачи на Меси. Става дума за Шави, който е четвърти с 34 асистенции.

Левият бек на каталунците Жорди Алба призна наскоро, че двамата с Лео се разбират чудесно не само на терена, но и извън него. Очевидно хармонията в отношенията им е помогнала испанецът да постигне 20 голови подавания към южноамериканеца, което нарежда бранителя на седмо място в класацията и на второ сред настоящите играчи на "блаугранас".