Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме нов материал на Чавдар Трендафилов, който буквално взриви интернет пространството на 5-и декември с материала за Лука Модрич "Грозното пате, пробутано нагло за Красивия лебед".

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

 

В Барселона знаят много добре какво правят този сезон, макар играта на отбора да изглежда доста безлична и дори мързелива на моменти. Това си личи особено при липсата на Лионел Меси. С Бълхата в състава обаче "блаугранас" са като бомба със закъснител, която може да разпилее на парчета всеки противник.

Голяма част от звездите на отбора вече не са първа младост и навярно поради тази причина треньорът Ернесто Валверде дава почивка на асовете си. Самите играчи пък често се разхождат по терена или поне така изглежда за зрителите пред екраните. Но когато ножът опре до кокала, Барса удря много лошо. Изпитаха го Интер, Тотнъм и ПСВ в Шампионската лига. Както и Реал Мадрид в Ел Класико.

Барселона рядко пусна всички "реактори", защото има самочувствието, че може да спечели всеки мач. Имаше и гафове като поражението от Бетис насред "Ноу Камп", но като цяло тактиката и философията на Валверде изглеждат на висота.

Във важните мачове Барса е като ураган, който помита съперника като сламена къщичка. Изпитаха го и играчите на Севиля в сряда вечер. Треньорът им не издържа в края на мача и се разплака. А Меси на моменти играеше все едно ръцете му са в джобовете и си позволи лукса да изпорти две положения, които би вкарал със затворени очи.

На стадион "Ноу Камп" мечтаят за требъл. Призна го дори Меси. Но това не са мечти. Намеренията им изглеждат реалност. Жорди Алба има бруталните 14 асистенции този сезон, а човекът все пак е ляв бек. 

Яспер Силесен е резервен вратар, представяте ли си? Срещу Севиля холандецът беше невероятен. Спаси дузпата на Банега, но преди това извади невероятно положение при удара с пета на Силва. Когато такъв вратар е само "пейка", можеш спокойно да правиш планове за требъл. Защото си спокоен при евентуални кадрови проблеми.

Критикуваният от мнозина Филипе Коутино смълча критиците с два важни гола в сряда. Дори връщащият топката назад и настрани Артур изригна с извънземен пас към Иван Ракитич, разсичайки защитата на андалусийци за гола на хърватина. И вече можем да се замислим, когато отново сравняват бразилеца с Шави. Без да се смеем.

Меси пък отново показа колко е голям като човек, отстъпвайки изпълнението на дузпата на Коутиньо. Преди това Лео го е правил с Луис Суарес и Неймар. Ще кажете "страхува се да поеме отговорността". Едва ли. Не и Меси, който има повече голове в официални мачове под напрежение от наистина добър с топка в крака ученик в квартални мачове през живота си.

Имаше една интересна статистика, че Суарес вкарва много повече, когато Меси го няма. Още една причина феновете на Барса да бъдат спокойни. Към момента картите изглеждат раздадени така, че Барселона да е големият фаворит за успех на всички фронтове. В покера нещата бързо се променят, но футболът не е покер. Защото играчите тук са по-големи. А на "Ноу Камп" е най-големият измежду всички на тази планета....

 

Чавдар Трендафилов, специално за Gol.bg