Ротациите отстъпват място на обичайната йерархия в съблекалнята по време на големите мачове и точно такъв ще бъде случаят с гостуването на Барселона на Лион идната седмица.

Каталунците не крият, че триумф в Шампионската лига е тяхната голяма цел този сезон и затова ще се хвърлят здраво именно в турнира на богатите.

Пред треньора Ернесто Валверде, който удължи своя договор вчера, има две големи въпросителни: кой трябва да бъде десен бек и кой ще замени контузения Артур. Сержи Роберто и Нелсон Семедо са сред отговорите на първия въпрос, а навярно Артуро Видал е решението на втория.

Днешният мач с Валядолид може да бъде билетът за някои играчи за място сред титулярите във вторник. Други пък могат да загубят местата си при слабо представяне срещу закъсалия отбор на Феномена.

Към момента Семедо има леко предимство пред Роберто, защото е играл 150 минути повече заради травмите на Сержи. Испанецът обаче е по-офанзивен избор и това може да натежи при търсене на важните голове на чужд терен.

Засега Видал минава като първи избор в средата на терена за визитата на Лион, но младият Карлес Аленя играе добре и може да накара Валверде да размисли при силен мач и тази вечер. Дори се смята, че младокът ще излезе като титуляр срещу Валядолид, като това е неговият шанс не само за мача в Шампионската лига, но като цяло за голям пробив в първия отбор.