Манчестър Юнайтед е изправен пред изключително тежка задача утре вечер, когато гостува на Барселона в четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига.

Каталунците нямат загуба на свой терен в турнира на богатите в последните 30 мача, печелейки цели 27 от тях. Последният отбор, който триумфира на стадион "Ноу Камп" е Байерн Мюнхен.

Баварците първо удариха Барса с 4:0 в Мюнхен, а след това спечелиха с 3:0 в каталунската столица и се класираха за финала през 2013 година, който спечелиха с 2:1 срещу Борусия Дортмунд.

От 1 май 2013 година насам, когато се състоя реваншът между Барса и Байерн, Лео Меси и компания превърнаха своя стадион в истинска крепост в Шампионската лига.

Интересното обаче е, че и това не помогна на испанците да спечелят турнира повече от веднъж (през 2015 година). Във въпросните 30 домакински двубоя Барса наниза цели 93 гола.

Прави впечатление, че тимът е солиден и в отбрана, допускайки едва 15 попадения във въпросната поредица от мачове пред своите фенове. Средното притежание на топката е 64%, а Меси е записал 31 гола и 11 асистенции.