Барселона стартира мудно, но срази Манчестър Юнайтед с 3:0 четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига, игран на стадион "Ноу Камп". Така възпитаниците на Ернесто Валверде продължават напред с общ резултат 4:0.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер започнаха неочаквано смело и още в първата минута Рашфорд нацели гредата. Британците продължиха да играят много стабилно и по нищо не личеше, че са гости, като те изпуснаха още няколко добри възможности.

Четвърт час след началото обаче приказката за островитяните започна да рухва на парчета. Лео Меси откри резултата с левачката, а четири минути по-късно дублира аванса на своите с десния крак, като и двете попадения бяха реализирани извън пеналта. Нещо, което му се случи за първи път в ШЛ от 2010 година насам.

След час игра Филипе Коутиньо изригна с чудесен изстрел извън наказателното поле, пращайки топката в горния десен ъгъл.

Така Барселона се класира на полуфиналите в турнира за първи път от 2015 година насам, когато грабна и трофея. Във финалната четворка каталунците ще играят срещу Ливърпул или Порто.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/R7tn7qXrDdA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Домакините изтръпнаха още в първата минута на двубоя, защото "червените дяволи" бяха много близо до откриване на резултата. Пол Погба намери Маркъс Рашфорд и спряганият за трансфер при каталунците англичанин нацели напречната греда! Секунди след това Рашфорд подаде на Мактоминей, но първото му докосване беше ужасяващо.

Гостите продължиха да играят много солидно и в шестата минута пробив на Лингард отново създаде проблеми на испанците, но тер Стеген се намеси. Последва нова акция на Юнайтед, при която Погба пробва късмета си с далечен удар,но не уцели вратата.

В десетата минута реферът Феликс Брих отсъди дузпа за Барселона заради нарушение на Фред срещу Иван Ракитич. Германецът беше посъветван да изгледа ситуацията и след това отмени решението си!

Вече беше изминал четвърт час игра, когато Барселона откри резултата от нищото. Ашли Йънг допусна груба грешка и позволи на Лео Меси да отнеме топката. Бълхата нямаше нужда от втора покана и заби топката с левачката в долния ляв ъгъл.

Манчестърци още не се бяха съвзели от крошето, когато получиха още едно. Този път грешката беше на един от най-добрите футболисти в редиците на гостуващия отбор - Давид де Хеа. Той позволи на Меси да го преодолее със слаб удар с десния крак, като аржентинецът вкара два гола извън наказателното поле в турнира за първи път от 2010 година насам.

Южноамериканецът можеше да оформи своя хеттрик в 26-ата минута след участие на Жорди Алба. Лео осъществи добър контрол при първото докосване, но след това шутира високо.

Същото се случи и десетина минути по-късно, като този път меси стреля неточно от по-голяма дистанция. По-късно центриране на капитана на Барса доведе до точен, но доста безопасен удар с глава на Ракитич.

В добавеното време на първото полувреме Барса пропусна златна възможност. Невероятният Меси буквално скри топката на Джоунс, който се въртеше и не знаеше къде се намира. Лео пусна за Алба отляво и неговото подаване към далечната греда стигна до Сержи Роберто. Последният стреля от движение, но де Хеа спаси пред голлинията!

Минути и половина след почивката Барса сътвори нова бърза контраатака, при която Меси завърши с техничен удар, но спечели само корнер след рикошет в тялото на Йънг.

Тъкмо беше изминал час игра, когато летаргичният близо 15-минутен период приключи с истинска "бомба". Неин създател стана Филипе Коутиньо, който прониза Де Хеа със страховит снаряд в горния десен ъгъл от дистанция.

Задна ножица на Меси в средата на втората част можеше да се окаже черешката на тортата, но топката мина покрай страничната греда.

При една от малкото възможности за гостите след почивката Джеси Лингард отправи мощен изстрел в 79-ата минута, но над вратата. секунди след това англичанинът беше заменен от Алексис Санчес и бившият играч на Барса беше приет от феновете на испанския колос с бурни овации.

Луис Суарес можеше да вкара с прекрасен прехвърлящ удар в 89-ата минута, но топката премина над напречната греда. На отсрещната врата Юнайтед можеше да вкара почетен гол, но силният и прецизен удар с глава на Алексис беше спасен по невероятен начин от Марк-Андре тер Стеген!

В 91-ата минута Меси можеше да оформи своя хеттрик, но неговият бомбен удар по диагонала отблизо този път беше спасен от де Хеа.


Барселона - Манчестър Юнайтед 3:0

1:0 Лионел Меси - 16'
2:0 Лионел Меси - 20'
3:0 Филипе Коутиньо - 61'


Барселона: Тер Стеген, Пике, Ленгле, Алба, Роберто (Семедо - 71'), Бускетс, Ракитич, Артур (Видал - 75'), Коутиньо (Дембеле - 81'), Меси, Суарес

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Линдельоф, Джоунс, Йънг, Погба, Мактоминей, Фред, Лингард (Алексис - 80'), Рашфорд (Лукаку - 73'), Марсиал (Далот - 65')