Ернесто Валверде може да остане начело на Барселона, въпреки резила срещу Ливърпул в Шампионската лига. 

 

Президентът Хосеп Мария Бартомеу даде сериозна индикация, че желанието на клуба е да задържи наставника, за когото се говореше, че със сигурност ще напусне заради провала на „Анфийлд”. 

„Наскоро Валверде заяви, че има подкрепата от президента и борда на директорите и мога да кажа, че това е треньорът, който искаме да бъде тук. Това е дългосрочен проект. Той има договор и ние сме доволни от него” заяви Бартомеу, по време на представянето на книгата за легендата на тима Ладислао Кубала. 

През зимата наставникът удължи контракта си с Барса до следващото лято и трябва на всяка цена да триумфира и с Кралската купа срещу Валенсия, защото иначе босът на каталунците може да не е толкова категоричен в оставането му. 

„Планирането на следващия сезон вече е в ход от известно време. Има играчи, за които е сигурно че ще дойдат, както и такива, за които преговорите са в края си. Сега всичко опира до играчите и това как ще се възстановят психически от преживения удар” добави Бартомеу. 

„Финалът за Купата на е решаващ. Главната цел бе титлата от първенството и след това идват Кралката купа и Шампионската лига. Направихме отличен сезон, като станахме шампиони няколко кръга по-рано. Надявам се, че финалът срещу Валенсия ще завърши позитивно за нас и че момчетата ще покажат, че са преодолели загубата от Ливърпул” каза още той.