Напук на тежките критики на треньора Луис ван Гаал по адрес на Лионел Меси, Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне засипа с похвали суперзвездата на Барселона.

Холандският специалист смята, че Лео не е отборен играч, от което страдат каталунците. Не така обаче милси Симеоне, който смята, че аржентинският нападател иска да побеждава и се нуждае от отбор, който да мисли по същия начин.

"Меси е изключителен в това, защото нищо не го притеснява. Той просто иска да побеждава и си поставя цели. Единственото нещо, което е важно за него е да има отбор, който да мисли за победи, а той да мисли за голове. 

Всички предполагат, че той се съревновава с Марадона, с историята. Според мен Меси се съревновава само с Роналдо. Това състезание ги направи по-добри.

Може би той иска да стане световен шампион и да спечели Купата на Америка, но той се съревновава само с Роналдо, за да реши кой е най-добрият днес", каза Симеоне.

Меси е възпитаник на Барселона и играе за първия отбор от 2003 г.  Той спечели 34 трофея с каталунците, включително 10 титли в Ла Лига, шест Купи на Испания и четири Шампионски лиги.