Съдбата на Филипе Коутиньо ще се реши съвсем скоро, тъй като агентът му е провел среща с ръководството на Барселона, на която се е изяснило дали техничарят ще носи екипа на каталунците и занапред.

Както е известно, "блаугранас" са готови да разкарат кариоката едва сезон и половина след неговото пристигане. Той все още е най-скъпата покупка в клубната история, но не успява да оправдае очакванията и играе на приливи и отливи. Нещо, което призна самият той.

Силен интерес към "Фил" има от ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Челси и бившия му отбор Ливърпул. Ювентус и Атлетико Мадрид бяха споменавани като опции преди седмици.

Към момента по всичко личи, че Коутиньо ще играе ролята на разменна монета в сделката между Барса и ПСЖ за Неймар. Испанският шампион оценява своя играч на 110 милиона евро, пише "Спорт".

В материала се казва, че въпросната среща между босовете на Барса и представителите на Коутиньо се е състояла във вторник и на нея е станало ясно, че Филипе иска да остане на стадион "Ноу Камп", но също така е готов да предприеме ново предизвикателство, ако това е желанието на клуба.

А желанието на Барса в момента зависи от това дали ще успее да се разбере с шефовете на ПСЖ за Неймар... Твърде малка изглежда вероятността каталунците да продадат Коутиньо на английски клуб, тъй като това означава, че ПСЖ ще иска много повече пари за Неймар.