Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона ще бъде едва четвъртият в историята на каталунците, при който те активират клаузата за откупуване.

Както е известно, според договора на французина с "дюшекчиите" цената му падна рязко от 200 на 120 милиона евро на 1 юли. Тя обаче не се видя твърде ниска за "блаугранас" и те се опитаха да я смъкнат още повече.

Опитът на испанския шампион не се получи и накара ръководството на Атлетико да излезе с официално съобщение, че ще започне дисциплинарни действия към своя играч, който отказа да тренира.

Очаква се сагата да приключи официално буквално до часове или дни. Така Гризи ще бъде четвъртият играч на Барса, привлечен по този начин.

Припомняме, че преди него Барса активира клаузите в контрактите на трима футболисти - Ривалдо (24 милиона евро, платени на 15 август 1997 година на Депортиво Ла Коруня), Сейду Кейта (14 милиона евро, платени на Севиля през 2008 година) и Клеман Ленгле, за когото Севиля получи 35 милиона евро миналата година.