Ръководството на ПСЖ ще иска от Барселона 222 милиона евро за недоволната си звезда Неймар, като парижани отказват опцията футболисти на каталунците да бъдат включени като разменни монети, гръмна електронното издание Goal.com.

Както е известно, по-рано днес мадридският вестник "Ас" съобщи, че Барса предлага едва 40 милиона евро за бившия си футболист, плюс правата на Филипе Коутиньо и Осман Дембеле.

"Принцовете" обаче нямат интерес към подобна сделка и искат свежи средства, с които да напълнят касата си. Както е известно, преди две години френският шампион купи Неймар точно за 222 милиона евро, активирайки клаузата му за откупуване.

Французите били на мнение, че разполагат с достатъчно офанзивни играчи и затова не искат предложения от Барса вариант. На "Ноу Камп" пък не могат да си позволят да извадят колосална сума за Неймар, тъй като ще нарушат правилата на финансовия феърплей.

В същото време Барса не разполага с играчи, които да бъдат продадени за изключително висока сума, с изключение на непродаваемия капитан Лионел Меси. Единствените изключения като че ли са именно Коутиньо и Дембеле, но засега клубът не е получавал космически оферти за тях.

Желанието на Неймар да напусне притиска и ПСЖ, което може да доведе до компромисен вариант - бразилецът да заиграе под наем в Барса от лятото, с опция да бъде закупен следващото лято. Както е известно, по този сценарий в Париж беше взет Килиан Мбапе от Монако.