Бащата на Антоан Гризман призна, че българската легенда Христо Стоичков е една от основните причини за страстта му към каталунския колос.

Както е известно, доскорошният стрелец на Атлетико Мадрид призна, че е звъннал първо на баща си, когато трансферът му на стадион "Ноу Камп" е станал факт. Антоан не издържал на напрежението от проточилата се сага и се разплакал по телефона.

"Това беше апотеозът. Барселона е най-добрият от най-добрите. Следя отбора още от годините на Кройф, Стоичков и всички други велики футболисти, които са играли тук. Този клуб е фантастичен, гигантски. Няма думи на света, които да опишат чувствата ми", заяви таткото Ален пред Barça Inside.

"Усетих огромно облекчение, когато договорът беше подписан. Бях стресиран, защото във футбола няма нищо сигурно. Антоан ми звънна и каза "Най-после", защото нещата бяха много сложни още от самото начало."

"Не бях съгласен с решението му да остане в Атлетико миналото лято, както и с избора му да го съобщи чрез филма "Решението". На 200% исках да подпише с Барса още тогава, но той е професионалист и тогава реши да остане", добави родителят на световния шампион.