След като вчера Реал Мадрид отправи своята последна оферта за привличането на суперзвездата на Пари Сен Жермен Неймар, същото направи и кръвния враг Барселона, пише медийния гигант "ESPN".

Според изданието трансферната сага около бъдещето на Неймар ще приключи най-късно в сряда. Тогава се очаква отговорът на ПСЖ на последната оферта от страна на каталунците. 

Тя ще е за преотстъпването на нападателя под наем до края на сезона. От Барса обаче ще включат клауза за задължителното му откупуване след това срещу солидна сума, която обаче все още не се назовава. 

"The Sun" твърди, че клаузата ще е на стойност 200 милиона евро. Именно за такава сума парижани искат за звездата си. Те купиха Неймар преди две години от Барса срещу 222 милиона и тази сделка окончателно вледени отношенията между двата клуба.

Вариантът с наема и евентуалното откупуване на бразилеца би улеснил Барселона, защото клубът не може да си позволи да извади сума от порядъка на 150-200 милиона евро това лято, тъй като вече пръсна стотици милиони за нови попълнения.