Осасуна - Барселона, мач-реванш от осминафиналите на турнира за купата на Испания. Стадион "Рейно де Навара", начало 23.00 часа.



Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници:  Пуйол, Пике, Абидал, Адриано, Фонтас, Монтоя
Полузащитници: Масчерано, Фабрегас, Бускетс, Шави, Тиаго, Кейта, Куенка, Серхи Роберто
Нападатели:  Меси, Педро, Алексис Санчес

Извън групата: Алвеш, Иниеста, Максуел
Контузени: Афелай, Вия


ПРОГНОЗА: Осасуна приема Барселона в реванша от осминафиналите за купата на Испания. Срещата обаче би трябвало да е абсолютно протоколна. Каталунците имат желязна преднина от 4:0 от първия мач на "Ноу Камп" преди седмица.

Наистина, някой може да посочи миналата година, когато Барса размаза втородивизионния тогава Бетис с 5:0, но още в първите 15 минути от реванша губеше с 0:2, а домакините пропуснаха още няколко чудесни възможности.

Дори и тогава обаче каталунците спокойно продължиха. Сега ситуацията е доста по-различна, тъй като Осасуна ще пази сили за мачовете от първенството. Доказателство за това е решението на треньора на домакините Хосе Луис Мендилибар остави цели 6 титуляри извън групата за мача, а на всичкото отгоре други 7 са контузени. Затова в състава на Осасуна бяха повикани 6 души от втория тим.

При това положение е трудно да си представим, че домакините ще имат сили, а и амбиции, да се преборят дори за символична победа за престиж.

По-вероятно е младоците на Барса отново да се развихрят и да изработят успеха на тима си.


Резултат: 0:3