Барселона може да си върне Филипе Коутиньо от Байерн Мюнхен до края на този трансферен прозорец. Това твърди Catalunya Radio.

Не е тайна, че на "Алианц Арена" няма да се възползват от правото да откупят бразилския национал срещу 120 милиона евро след края на сезона. Причината за това е, че основните цели на баварците са Лерой Сане от Манчестър Сити и Кай Хаверц от Байер Леверкузен.

Предполага се, че Байерн ще се съгласи да се отърва от Коутиньо и още този месец, тъй като атакуващият халф не оправдава очакванията към него. Статистиката му никак не е лоша: в 24 мача във всички турнири има 7 гола и 8 асистенции, но добрите представяния се броят на пръстите на едната ръка.

От Барса пък имат нужда от нападател заради контузията на Луис Суарес, който най-вероятно ще пропусне остатъка от сезона. Коутиньо може да бъде използван като фалшива деветка. Другият вариант е да бъде използван като разменна монета за привличането на нов стрелец.

Каталунците взеха Коутиньо през зимата на 2018 г. от Ливърпул за 125 млн. евро. Откупната му клауза е 400 млн. евро, но той така и не успя да се наложи в Испания. Името на бразилеца е свързвано с ПСЖ, както и с Челси и Манчестър Юнайтед.