Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола смята, че клубът на сърцето му Барселона ще изпитва сериозни трудности, когато един ден Лионел Меси напусне тима.

Каталунецът дори направи сравнение с вечния враг на "блаугранас" Реал Мадрид, който се мъчи след напускането на Кристиано Роналдо през лятото на 2018 година.

"Това е неизбежно, защото футболисти от този калибър са толкова важни", сподели пред Post United Гуардиола, когато беше помолен да коментира трудностите на "белия балет" след напускането на Кристиано в посока Ювентус.

"Когато Меси напусне Барса ще бъде нещо подобно. Барса ще има нужда от време, за да промени настройките си, това ще се случи неминуемо. Това са играчи, които вкарват 40-50 гола на сезон", продължи специалистът.

Гуардиола обърна внимание и на времето си на стадион "Ноу Камп", където имаше щастието да работи с Меси между 2008 и 2012 година, печелейки трофей след трофей.

"Когато хората ме питат за титлата, която ме е развълнувала най-много като треньор, аз казвам, че това е първата с Барселона. Победата ни с 6:2 над Реал в Мадрид дойде след 12 поредни техни победи. След това загубиха 4 поредни мача. Ние бяхме наясно, че ако загубим онзи мач, ще ни бъде много трудно. беше прекрасен ден", добави Пеп.