Мартин Брайтуайт определено демонстрира самочувствие в първите си думи като играч на Барселона, след като днес официално бе обявен за играч на тима. 

„Аз съм техничен играч, но също така силен физически и бърз, но най-вече интелигентен. Движа се много по терена и проучвам играта на съперниците. Целта ми е да се подобря още повече като футболист и тук да реализирам много голове” заяви датчанинът в специално видео публикувано в сайта на каталунците. 

„Изключително съм развълнуван, че тази моя мечта се превърна в реалност. Всички в света на футбола искат да бъдат част от Барса и ето, че аз съм тук. Искам да спечеля много титли и очаквам да го направя, но добре разбирам, че напрежението и очакванията към този клуб винаги са огромни. Да играя заедно с Меси, който е най-добрият в света, е наистина фантастично, така че това е наистина невероятен момент за мен” добави нападателят. 

Днес следобед Брайтуайт трябва да премине медицинските тестове, след което ще се състои и официалното му представяне, при което пак ще говори пред медиите.