Бъдещето на шесткратния носител на Златната топка – Лео Меси, беше една от най-обсъжданите теми в последните седмици.

Причината за това са многобройните скандали, които разтърсиха обстановката в Барселона в последно време. В интервю за Mundo Deportivo аржентинският гений сложи край на всички спекулации, които го пращат далеч от "Ноу Камп".

"Обичам Барселона, това е моят дом. Докато клубът и хората ме искат, никога няма да има проблем от моя страна. Искам да остана, да спечеля поне още една Шампионска лига и титла в Ла Лига", каза Меси, след което заяви, че е имало вероятност и да напусне.

"Много пъти можех да си тръгна, имаше клубове, които бяха готови да платят откупната ми клауза, но никога не съм мислил да напусна", добави Меси.

Тази година легендата ще навърши 33 години, но за момента възрастта не се отразява на представянето му на терена. "Все още се чувствам много добре, много по-добре от предишни сезони. Не вкарвам толкова често, но физическото ми ниво е отлично. Дали мога да играя до 40 г? Ще видим, ще видим", каза още Меси.

Относно скандала с Ерик Абидал, който заяви, че част от футболистите на Барса не са се раздавали на 100% при бившия треньор Ернесто Валверде, той заяви: "Отговорих, защото се почувствах нападнат".