Голмайстор №1 в историята на Манчестър Юнайтед Уейн Руни познава отлично Кристиано Роналдо от съвместния им престой на стадион „Олд Трафорд“.

Двамата покориха Европа във формацията на сър Алекс Фюргюсън и доминираха във Висшата лига, но въпреки това настоящият играещ треньор на Дарби Каунти даде предимство на Лионел Меси по отношение на вечния въпрос за величие.

„Роналдо не беше толкова фокусиран върху головете, когато дойде в Юнайтед, но още тогава се виждаше, че иска да стане най-добрият в света“, коментира Руни пред Sunday Times.

„Той тренираше здраво и това започна да дава резултати- Кристиано стана невероятен реализатор и навярно с Меси са най-добрите футболисти, които играта е виждала."

"Но въпреки моето приятелство с Кристиано, аз избирам Меси. Причината е същата, поради която обичах да гледам Шави и Пол Скоулс. В играта на Меси има нещо различно.“

„Честно казано не си спомням гол на Меси, при който той да рита топката с всичка сила. Винаги оставаш с усещането, че я търкаля. Прави го да изглежда толкова лесно."

"Роналдо е убиец в пеналта, но Меси първо те изтезава и после те убива. Лео се забавлява с топката. И двамата обаче промениха футбола по отношение на головите показатели и техните постижения едва ли ще бъдат достигнати отново“, завърши Руни.