Испанският шампион Барселона може да продаде правата за името на клубния си стадион "Ноу Камп" на легендата в бокса Майк Тайсън и неговата компания за канабис.

Както е известно, каталунците сменят името на стадиона за идния сезон с с благотворителна цел, като с парите ще бъдат финансирани изследвания в борбата с коронавируса.

Любопитното е, че компанията на Майк Тайсън SwissX е сред тези, които вече имат готовност да сключат сделка. В близките дни и седмици се очаква броят на кандидатите да скочи рязко.

"Това е страхотен стадион и това е място, което ние следим с интерес. Идеята звучи невероятно. Нашата компания е за канабис, а Испания има славата на либерална страна по отношение на легализирането на продуктите ни. Нямам представа дали бихме развалили репутацията на Барселона", заяви бизнес-партньорът на Тайсън Алки Дейвид пред Би Би Си.

Милиардерът допълни, че вече води разговори с ръководството на "блаугранас".

"Това е исторически момент и идеята пасва перфектно в плановете ми. Сигурен съм, че можем да стигнем до сделка. В момента "Swissx Nou Camp" звучи много хубаво и засега това е моят избор за име на стадиона, ако стигнем до сделка", допълни Дейвид.