Легендарният нападател на Барселона Христо Стоичков призова Лаутаро Мартинес да не се колебае, а веднага да приеме офертата и да премине в каталунския клуб.

Голмайсторът на Интер упорито е спряган за трансфер в испанския гранд през последните месеци. Много вероятно е сделката да се осъществи това лято.

„Мартинес притежава страхотни качества. Той ще научи много в Барселона, където ще има страхотен учител като Луис Суарес. Сигурен съм, че ще се разбира отлично с Меси, Гризман и Дембеле”, коментира Стоичков пред аржентинския телевизионен канал TyC Sports. 

Българинът продължи с анализа си за стрелеца, който през август ще навърши 23 години. 

"Той обича конкуренцията, а не просто да вкарва голове. И го доказа през последната година. В Барселона ще трябва да се адаптира към стила на игра на отбор. За да го направи, трябва много да тренира. Прекарах осем години в този клуб, играейки и отляво, и отдясно. Всеки може да е резерва или титуляр – всичко зависи от това как тренира през седмицата”, увери още Стоичков.

През този сезон в Серия „А” Мартинес има 12 гола в 23 мача. Той се разписа още 5 пъти в Шампионската лига. През декември точно каталунците изхвърлиха Интер от турнира, като го победиха с резервите си на техния стадион „Сан Сиро” с 2:1. 

Тогава Лаутаро излзе титуляр на „нерадзурите”. Стоичков добави още, че според него Аржентина ще стане световен шампион след 2 години.

„Смятам, че този отбор ще достави голяма радост на аржентинците, защото те го заслужават. Лионел Меси го заслужава, а отборът също. Има много фенове, които срещнах и забелязах сълзите им, че не успяха да станат световен шампион през 2014 година, но това е спортът. Трябва да работиш и да се бориш по най-добрия начин”, завърши Камата, цитиран от "България днес".