Ръководството на Барселона започва следващата седмица преговори с капитана Лионел Меси за удължаване на договора му, съобщават две испански медии - COPE и вестник "Спорт".

Шесткратният носител на Златната топка е обвързан с каталунците до 30 юни 2021 година, но заради своя звезден статут си е издействал клауза за анулиране на контракта още в края на този сезон.

Лео няма намерение да напуска стадион "Ноу Камп", макар да е бесен на ръководството заради поредицата от гафове през последните месеци.

Навършващият 33 години този месец аржентинец все още е изключително мотивиран да постигне още големи успехи с Барса, като той е доволен от позицията на безапелационен тартор в съблекалнята.

Все още не е ясно дали на Меси ще бъде предложена по-висока заплата. Настъпилата финансова криза заради пандемията от коронавирус постави на тясно дори "машината за пари" Барса, но пък присъствието на Лео в отбора рязко вдига шансовете за трофеи и увеличава драстично приходите.

В момента Меси все още не е напълно готов за игра заради леки болки в аддукторите, но от клуба са убедени, че проблемите му ще отшумят преди рестартирането на Ла Лига идната седмица.