Майорка - Барселона, двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Сон Мош", 23.00 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Нето, Инаки
Защитници: Пике, Юмтити, Алба, Роберто, Семедо, Фирпо, Араухо
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, де Йонг, Видал, Пуч, Коядо, Мончу
Нападатели: Меси, Суарес, Гризман, Брейтуейт, Фати
Наказан: Ленгле
Контузен: Дембеле


Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на шампионите Кике Сетиен ще има на разположение 23 футболисти, като това е най-мащабната група в историята на клуба. Причината е, че заради дългата почивка покрай извънредното положение заради коронавируса отборите ще имат право на 5 смени по време на мач.

След 98 дни принудителна пауза Лео Меси и компания имат едно приемливо на хартия гостуване, но не трябва да забравяме, че намиращият се в зоната на изпадащите Майорка играе добре у дома, където е спечелил 80% от точковия си актив през кампанията.

Каталунците имат добри спомени от мачовете на терена на този съперник, печелейки 10 от последните си 11 визити тук. Ако броим и двубоите в Барселона, шампионите са в серия от 6 поредни успеха срещу този опонент, вкарвайки средно по 4 гола на мач. През есента мачът на "Ноу Камп" завърши с гръмкото 5:2.

Големият проблем на Барса този сезон е, че отборът се заформя като изцяло домакински и навън е спечелил едва 18 от своите 58 точки. В последните си пет визити "блаугранас" имат само една победа и определено не се чувстват комфортно далеч от дома.

Ако обаче Лео Меси е твърдо решен да завоюва своята титла №11 в Ла Лига, той трябва да поведе своите съотборници към задължителна победа. Евентуален гаф тази вечер ще бъде сериозен удар по амбициите на каталунците и ние смятаме, че те ще се измъкнат "сухи" от Балеарските острови.


Резултат: Майорка - Барселона 0:2