Баскетболистите на ЛА Лейкърс бяха близо до победа над Голдън Стейт във вечерта на Коби Брайънт. Кевин Дюрант не я допусна. 

Крилото наниза 36 точки и макар и да нямаше ден в стрелбата реализира и победния кош 7 секунди преди края на продължението със стрелба от средна дистанция, а шампионите измъкнаха 116:114 в „Стейпълс Сентър“. 

На почивката Езерняците извадиха от употреба №8 и №24, с които игра в 20-годишната си кариера Коби, който се присъедини към легенди като Уилг Чембърлейн, Елджин Бейлър, Гейл Гуудрич, Джери Уест, Джамал Уилкс, Меджик Джонсън, Карим-Абдул Джабар, Джеймс Уорти и Шакил О’Нийл, чийто номера също няма да бъдат никога повече носени от играчи на отбора. 

„Тук сме, за да почетем най-великия, който е носил някога този екип“ заяви Меджик на представянето на Брайънт, който бе на церемонията с цялото си семейство. „Да съм част от тази компания е невероятно. Вярвам, че нашето наследство ще вдъхнови следващото поколение“ заяви развълнуваният Коби. 

Той се превърна в истинска икона за играта по време на 20-годишната си кариера, като през първит 10 години игра с №8 и вкара 16 866 точки, а след това с №24 реализира 16 777. Гардът спечели 5 титли с Езерняците и бе считан за наследник на Майкъл Джордън. 

Младото поколение Езерняци бе много близо до знаменита победа, но Джулиъс Рандъл пропусна един наказателен изстрел 28 секунди преди края на продължението, а в последната атака Дейвид Уест спря с чадър в таблото пробив на Лонзо Бол и така Уориърс взе 9-а поредна победа, за да се подобри до 24-6. Лейкърс са с 10-18.