Александър Везенков отново показа, че има място в състава на Барселона, след като изигра много силен мач и бе в основата на победата над Гипускоа със 101:77 като гост в испанската лига. 

Българинът не започна титуляр, но се включи отлично от пейката, като остана на терена почти 23 минути и вкара 14 точки. Повече време в игра прекара единствено Петери Копонен, който бе и най-резултатен за каталунците с 21 точки. 

Везенков обаче бе изключително ефективен, като пропусна само един от 6-те си изстрела от игра. Той вкара и при двата си опита за 2 точки и не успя един път от четирите си изстрела за 3. Освен това добави 4 борби, 1 асистенция и 2 чадъра при коефициент на представяне от 20, което бе великолепно постижение. 

По-голямата класа на Барса се видя още до почивката, когато гостите поведоха с 55:41, а в последната част каталунците направиха успеха си още по-убедителен. Гостите вкараха 15 тройки, като с успеха тимът подобри баланса си до 10-4 и остава в челото на подреждането, но все още е далеч от лидера Реал Мадрид, който е с 12-1.