Баскетболистите на Барселона отново показаха лошото си лице, а Александър Везенков не успя да се разпише при поражението у дома от Уникаха със 73:76 в мач от първенството. 

За малко повече от 14 минути българинът пропусна и трите си стрелби от игра, като се отчете с 2 борби и 1 асистенция, но цялостно съотборниците му не бяха на ниво. 

Барса изигра трагична първа четвърт, след която губеше със 7:14. Във втората нещата дори се влошиха и след 20:32 на почивката андалусийци водеха с 46:27. 

Усилията на домакините да се върнат в мача в третата част не дадоха резултат и едва в последната те направиха загубата си по-почетна, като 46 секунди преди края дори се приближиха до 68:73. 

Тома Йортел обаче изпусна от тройката при възможност да намали изоставането само на 2 точки и след това Карлос Суарес до голяма степен гарантира успеха от наказателната линия с два изстрела. 15 секунди преди края разликата падна до 3, а Алберто Диас реализира един наказателен изстрел. 

Последва нарушение срещу Фил Преси, който вкара единия изстрел и изпусна нарочно втория, а Барса взе борбата, получавайки шанс да изравни. Преси обаче изпусна секунда преди края. 

След загубата Барса е с баланс 11-5 и се отдалечи още от лидера Реал Мадрид, който е с 15-1. Уникаха пък се подобри до 9-7.