Барса шокира Реал Мадрид и спря серията му от 4 поредни победи в баскетболната Купа на Краля, като спечели с 92:90 във финала. 

Каталунците бяха аутсайдери в сблъсъка, но след много силна игра се поздравиха с впечатляващ триумф и това е огромна метаморфоза след идването на новия треньор Светислав Пешич преди малко повече от седмица. 

Триумфът е 24-и в историята на Барселона, а Реал все още остава лидер по спечелени Кралски купи с 27.  

В края на първата четвърт Белите успяха да отворят аванс, въпреки че и двата отбора имаха проблеми при стрелбата. Те завършиха периода със серия от 7:2, за да поведат с 21:15. 

Във втората част обаче, ситуацията се промени. Каталунците се подобриха и бързо наваксаха изоставането си, като в средата на периода се стигна до равенство 24:24. След това Анте Томич имаше важни отигравания, а Пиер Ориола вкара тройка 20 секунди преди паузата и след 20 минути Барса водеше с 40:34. 

Каталунците започнаха вихрено в третата част и след фантастачни серия от 11:1, се откъснаха с 51:35. Разликата след това стана 18 точки, а до края на периода Белите така и не успяха да се приближат кой знае колко и решителната част започна при 67:52 за аутсайдера в мача.
 
В средата на последната част раликата падна до 11 точки при 67:78, а в последните секунди стана интересно, тъй като каталунците изпуснаха 4 поредни наказателни изстрела. Реал взе борбата при 90:92 10 секунди преди сирената, но Фабиен Косьор пропусна от тройката, а след това Джефри Тейлър не успя при добавката. 

Пау Рибас вкара 21 точки от пейката за победителите, Тома Йортел бе избран за МВП на турнира, а Александър Везенков не записа и минутка.