Баскетболистите на Голдън Стейт показаха на Хюстън кой е шаммпион в НБА, след като сразиха Ракетите със 119:106 в мач №1 от финала на Запад и отмъкнаха домакинското предимство на тексасци. Мач №2 отново ще бъде в Хюстън в четвъртък рано сутринта. 

Уориърс действаха изключително солидно, поддържаха много висока успеваемост при стрелбата си и изковаха триумфа през второто полувреме на двубоя. 

Иначе домакините започнаха вихрено, като дръпнаха с 6:0, а след това и с 9:2, а Джеймс Хардън бе вкарал всичките точки за отбора си. 

Голдън Стейт се приближи до 12:13, но след това Ракетите нанизаха 8 поредни точки и пак се откъснаха. Опитът на Уориърс си каза думата и в оставащото време до края на първата част Кевин Дюрант се разигра и след 12 минути Хюстън водеше само с 30:29. 

Очаквано и двата тима стреляха много от тройката, при това с висока успеваемост. Във втората четвърт Голдън Стейт успя да отвори аванс от 49:42, но след това Хардън се разигра и вкара 11 точки, за да увеличи актива си до 24 за полувремето, а резултатът бе равен - 56:56. 

В третата част Голдън Стейт продължи да играе много солидно, докато тексасци не бяха убедителни, а и действаха твърде еднотипно с прекалено много игра на изолация. 

Разликата се вдигна до 13 точки в полза на Уориърс, преди да бъде намалена до 7 на старта на последната част. В нея Ерик Гордън откри с тройка за 83:87, но това беше максимума и след това Хюстън просто не успя да вземе предимство. 

Кевин Дюрант и Клей Томпсън вкараха ключови стрелби, като завършиха съответвно с 37 и 28 точки, а след това и Стеф Къри напомни за себе си, като се отчете с 18. Общо Голдън Стейт вкара 52,5% от опитите си, докато Хюстън бе 46%. Джеймс Хардън завърши с 41 точки, но те не бяха достатъчни.