ЛеБрон Джеймс го направи отново и за 8-а поредна година стигна до финала в НБА! Суперзвездата игра през всичките 48 минути и завърши с 35 точки, 15 борби и 9 асистенции, за да изведе Кливланд до победа над Бостън с 87:79 в решаващия мач №7, с който Кавс спечелиха с 4-3. 

В първия завързан мач в серията и най-ниско резултатният, Краля се отчете с още едно забележително представяне, като вкара 12 точки в последната част и записа 6-и пореден успех в мач №7 в кариерата си. Така след 4 поредни финала с Маями записва 4 поред и с Кливланд. 

Неговият тим изостана с 12 точки във втората четвърт при 23:35, но на почивката губеше само с 4, а започна последния период с аванс от 3. 

Джейсън Тейтъм, който вкара 24 точки за Селтикс, опита да вдъхнови домакините със забивка през Джеймс и вик в лицето му, а след това вкара тройка за 72:71 за домакините в средата на решаващата четвърт. 

Това обаче се оказа последният кош на Бостън за повече от 5 минути след това. Джеф Грийн, който се включи отлично при отсъствието на Кевин Лав и вкара 19 точки, отговори с тройка, след това Тристан Томпсън заби. Домакините продължиха да пропускат, а ЛеБрон реши всичко с кош и фаул за 84:74 малко повече от минута преди сирената. 

Келтите вкараха едва 34% от стрелбите си, като от тройката бяха едва 7 от 39 или 18%. Въпреки това сезонът бе повече от успешен за Детелините, които играха без Гордън Хейуърд през цялата кампания, а загубиха и Кайри Ървинг за решаващата част от кампанията. 

Те обаче така и не успяха да се справят с Джеймс, като загубиха за първи път у дома в тези плейофи в най-неподходящият момент след 10 поредни победи. В същото време Кливланд ще открие финалите като гост на Хюстън или Голдън Стейт в петък сутринта българско време. Решителният 7-и мач от финала на Запад е утре.