Сагата около бъдещето на звездата от НБА Кауай Ленърд е на път да получи нов обрат, след като сега се твърди, че той вече не иска да ходи в ЛА Лейкърс. 

Лидерът на Сан Антонио иска да напусне Шпорите и бе казал на клуба, че желаната дестинация са Езерняците, които обаче договориха ЛеБрон Джеймс и това накарало играча да размисли. 

Според новата информация Кауай не искал да бъде втора цигулка на Краля и вече бил готов да отиде в другия отбор от Лос Анджелис – Клипърс. Проблемът е, че в момента отборът на Док Ривърс няма необходимите активи, за да осъществи сделка. 

От Лейкърс водеха разговори с Шпорите за крилото, но тексасци поискали твърде много за него, което също се оказало пречка. Ленърд може да бъде свободен агент догодина, но сега изглежда, че бъдещето му така или иначе не е свързано с Езерняците. 

Пазарът на свовобдните агенти вече се намести до голяма степен, като от утре играчите ще могат да подписват с тимовете, с които са се договорили. Ситуацията около един от най-добрите баскетболисти в Лигата обаче, явно ще продължи да вълнува феновете още дълго.